Overnachten op Aruba met kids

Aruba is een heerlijke eiland om met je kind(eren) heen te gaan: lekker weer, veilig, veel horeca en leuke activiteiten te doen voor alle leeftijden. Een belangrijke vraag tijdens het boeken van je vakantie op Aruba is natuurlijk waar je gaat slapen en verblijven. Je wilt een plek waar je kids zich vermaken, waar jij kunt chillen en wat je het ultieme tropische eiland gevoel geeft. Dit zijn onze ervaringen met overnachten op Aruba.

Villa Charly

AirBnB’s

Aruba barst van de mooie, leuke, gezellige en heerlijke plekken om te verblijven. Van studentenkamer tot luxe villa, er is voor ieder wat wils. Wij zijn nu voor het vierde jaar op rij op het eiland en hebben op verschillende plekken geslapen, eveneens als onze vrienden die vanuit Nederland overkwamen om ook hier hun winterzonvakantie te vieren. Wij verblijven zelf voornamelijk in AirBnB’s en dit zijn onze favorieten op een rijtje:

Villa Charly

Een prachtige villa met groot zwembad, in de buurt van de mooiste stranden, de grote supermarkt en heel veel restaurants. Als je hier verblijft heb je volledige privacy door de afsluitbare hekken en alles is laagbouw, niemand kijkt dus je tuin in. Dit is onze favoriete woning en verblijven wij de meeste tijd als wij op het eiland zijn. Het is ruim, biedt slaapplek voor 8 personen in eigen kamers (allemaal tweepersoonsbedden) en er is nog een slaapbank voor het geval er iemand spontaan moet blijven slapen. Het huis bestaat uit twee delen: het grote huis met drie slaapkamers, twee badkamers, de keuken en woonkamer en een studio in de tuin, voorzien van een slaapkamer met eigen badkamer en koelkast. In de tuin is een heerlijk groot zwembad met een ondiep gedeelte om te chillen, maar waar ook de kleintjes veilig kunnen spelen. Helemaal achterin de tuin zit een buiten badkamer verstopt, wat een ultiem tropisch gevoel geeft.

Dit huis is perfect met bijvoorbeeld meerdere gezinnen of als je bijvoorbeeld opa en/of oma mee wilt nemen om op de kindjes te passen. 😉 Dan kunnen zij mooi in de studio slapen en heb je zelf het huis tot je beschikking. Het huis heeft enorm veel buitenruimte, een eettafel onder een veranda en diverse lekkere plekjes om te zitten, in de hangmat te hangen of voor kinderen om rond te rennen. Dit pareltje vind je hier.

Buiten badkamer Villa Charly

Appartement in Jamanota

Ben je nog met z’n tweeën of heb je een klein kindje tot 1 jaar, ben je op zoek naar een bijzonder pareltje op een unieke locatie op Aruba? Dan moet je zeker in dit appartement logeren! Deze gezellige accommodatie heeft een fantastisch uitzicht over het eiland, is gelegen op de voet van de Jamanota berg en bevindt zich pal naast het national park Arikok. Dit is een plek waar je omringd wordt door rust en natuur. Je bent helemaal weg uit het toeristische gebied en ervaart een sensatie die nergens op Aruba te verkrijgen is. Je hebt vanaf het zwembad een fantastisch uitzicht op de zonsondergang, terwijl je over het eiland kijkt richting de zee.

Vanaf deze plek ben je binnen no-time bij Baby Beach en op kitestrand Boca Grandi, in het zuidelijkste puntje van het eiland. Je kunt gaan wandelen in Arikok of haalt lekker eten om van te genieten op het terras, of bubbels voor in het zwembad. Het biedt genoeg ruimte om met twee volwassenen en een klein kindje te vertoeven, maar als je sowieso alleen of met z’n tweeën reist, is dit jouw plek om te slapen! Bekijk meteen of je je overnachting hier kunt boeken!

Dushi Casa

Een vrijstaand huis met zwembad en appartement in de tuin, dat erg knus en gezellig aanvoelt, zo zou is deze plek beschrijven. Het is een fijne plek om te verblijven, je zit op 5 minuten afstand van Eagle Beach en op 5 van de supermarkt. Je zit ook hier in het gebied waar alles gebeurt: dichtbij de stranden, lekkerste eettentjes en leuke activiteiten. Dit huis beschikt over twee slaapkamers met tweepersoonsbedden, een slaapbank, keuken en badkamer. In de tuin staat een appartement met een tweepersoonsbed, een eigen badkamer, keuken en slaapbank. Hier kun je dus prima met twee gezinnen, vrienden of ouders naartoe en heb je toch genoeg privacy van een eigen plek.

Dit gezellige huis heeft een lekkere loungeset buiten en een eettafel binnen en buiten, zodat je kunt kiezen waar je wilt zitten met elkaar. Je hebt verschillende lekkere hoekjes om te chillen, voor kinderen is het een heerlijk huis om rond te lopen, het zwembad in te springen en ook in de schaduw kunnen spelen. Dit fijne familiehuis kun je hier direct boeken.

Hotels

Aruba staat wellicht bij jou wel bekend om de grote (Amerikaanse) hotels aan Palm Beach, dit is een beeld dat ik regelmatig voorbij zie komen. Goed om te weten is dat dit slechts een heel klein stukje van het eiland is en dat dit aangeduid wordt als de ‘high rise area’. In dit gebied bevinden zich inderdaad veel hotels en restaurants, waar je zelf een keuze kunt maken waar je zin in hebt. Ik zal nog een artikel gaan wijden aan de leukste horeca op Aruba, zowel met als zonder kinderen, maar dat is wat voor later. Naast de grote hotels zoals het Hilton, Hyatt, Ritz-Carlton en Holiday Inn, zijn er ook boutique hotels zoals Boardwalk Boutique Hotel, waar ik zelf nooit geweest ben, maar wel alleen maar positieve verhalen over heb gehoord en mooie beelden van heb gezien. Vrienden van ons hebben in de coronatijd – toen er bijna geen toeristen op Aruba waren en de prijzen dus enorm laag waren – in OceanZ geslapen. Dit is een enorm mooi en modern boutique hotel met prachtig uitzicht over de zee. Ze hebben verschillende kamers, onder andere met een zwembadje aan de zeekant, waar je dus vanuit je infinity pool over de zee uitkijkt, bijvoorbeeld naar de ondergaande zon. Dit is wel een heel bijzondere ervaring geweest en was echt een enorm fijne plek. Ik moet zeggen dat de prijzen wel hoog liggen, dus mocht dit geen probleem voor je zijn, dan zou ik daar zeker even kijken.

Gated Communities

Op Aruba heb je ook twee woongebieden die omheind zijn, met een poort en bewakers. De eerste keer dat ik dit zag vond ik het nogal vreemd, zeker op een eiland als Aruba dat gekenmerkt wordt door haar veiligheid. Dit is heel Amerikaans en wij vinden het redelijke schijnveiligheid, maar het is wel grappig om eens mee te maken. Deze twee parken heten Gold Coast en Tierra del Sol en ook op deze plekken kun je slapen, door huizen te huren via bijvoorbeeld AirBnB of een makelaar. Er zijn veel verschillende aanbieders en verschillende sites om in contact te komen met property managers of verhuur makelaars. Wij hebben hele goede ervaring met makelaar Lars Niemeijer, een Nederlandse makelaar die op Aruba is aangesloten bij Keller Williams en zowel verkoop als verhuur verzorgd. Neem zeker eens contact met hem op bij interesse!

De tuin bij appartement Jamanota

Wil je meer weten over slapen op Aruba of wil je meer over Aruba weten in het algemeen? Stel je vragen gerust!

Aanbevolen artikelen