Weer met z’n drieën

M’n moeder is naar huis, er is een hoop geklust en het is bijna kerst. Dit was onze week.

Vrijdagavond zijn Kev en ik dus naar een strandfeestje geweest, super gezellig. Het was niet zo groot, ik denk max. 50 mensen, op het kite strand. We waren uitgenodigd door René, die het bedacht en georganiseerd had. Myrthe kwam ook, dus hartstikke gezellig.

In het weekend was Kev nog steeds druk, hij heeft het hele weekend gewerkt terwijl dat niet de bedoeling was; hij wilde de weekenden echt vrij houden. Maar hij is het hele weekend bezig geweest met het omleggen van de riolering, want de buizen waren niet goed aangelegd en het systeem werkte dus niet helemaal goed. Super vervelend, want hij moest het nu dus zelf fixen aangezien er niemand in de komende periode beschikbaar is. Hij heeft van de week bergen granito (zand soort) laten komen, om de hele kavel op te hogen. Daar overheen komen straks de tegels en wordt de tuin op aangelegd. Maar de riolering moet dus eerst helemaal goed zijn, want het granito gaat daar straks overheen. Zaterdag heb ik de hele dag gewerkt ook en zijn we einde dag even naar het strand gegaan. Zondag ging Kev verder met de riolering en kwamen er twee mannen airco’s installeren in de woonkamer en de laatste slaapkamer. M’n moeder en ik zijn toen met Charly naar het strand gegaan, om even uit de drukte te gaan. ‘s Avonds gingen we borrelen en BBQ’en bij Lot en Jordan.

Maandag heeft Kev ‘s ochtends weer gewerkt bij Cunucu Abao, waar hij ook daar de riolering helemaal opnieuw moest aanleggen. Het was echt geen leuk werk, maar het is nu wel goed gebeurd. Ook is maandag daar het zwembad gestort met beton. Dit moet nu een maand drogen, dus we hopen half januari daar een ‘werkend’ zwembad te hebben. Dan moet de afwerking nog gedaan worden uiteraard, maar dat duurt dan niet meer zo lang. In de middag zijn we samen even op zoek gegaan naar een keukenblad. We hebben onze keukens (net als zo’n beetje alle meubels) bij de IKEA besteld in Nederland en alles in de container gestopt, maar het werkblad van één van de twee keukens is kwijtgeraakt door het vervoersbedrijf. Vandaar dat we hier op zoek moeten naar een nieuwe, die natuurlijk weer veeeel duurder is dan in Nederland.. Alles op Aruba is ongeveer 2 tot 4 keer duurder dan in Nederland.. Boodschappen ongeveer 1,5 keer, afhankelijk van het product, anders nog veel meer. Dus dat is wel zuur, maar niks aan te doen. En aangezien er niet zo super veel aanbod is als in Nederland, kunnen ze deze achterlijke bedragen vragen. Maar, we hebben een werkblad besteld dat waarschijnlijk eind december wordt gemonteerd. In de avond hebben we Mitch en Miley opgehaald en daarna nog geBBQ’t bij hun.

Dinsdag is m’n moeder voor het laatst, overdag hebben we weinig gedaan, behalve dat ik voor Charly gekookt heb en we langs Cunucu Abao zijn geweest, zodat m’n moeder nog kon kijken bij het huis. Kev heeft uiteraard wel gewoon gewerkt, hij kwam bij de lunch thuis maar was zo moe dat hij daarna even naar bed ging om even een tukkie te doen. Het vliegtuig had 40 minuten vertraging, dus konden we rustig aan doen. Het vliegveld is heel klein op Aruba, dus je hoeft niet lang van tevoren naar het vliegveld, zeker als je geen bagage hebt. Dus dat is wel makkelijk, hoef je niet mega lang op het vliegveld te hangen. Nu er niemand meer extra in ons huis is, is het toch een beetje gek. Je bent ondertussen zo gewend aan dat er iemand is, dat ik nog even moet wennen dat ze nu weer thuis zijn haha. En er komt voorlopig ook niemand meer bij ons slapen, dus daar kunnen we nu weer aan wennen. 

Woensdag hebben we weer gesport en ‘s avonds geborreld en gegeten met Mitch, Lot en de kindjes bij ons thuis. Jordan en Charly zijn echt zo lief samen, ze spelen altijd en willen elkaar knuffelen als ze elkaar zien, heel schattig. Jordan is al 4 dus Charly kan zich daar wel aan oprekken, ze ging hem zelfs nadoen toen hij zich verslikte in zijn drinken. Miley is 8 maanden ouder dan Charly, dus met z’n drieën kunnen ze wel leuk spelen. En goed voor Charly om met andere kindjes te leren spelen, zowel van haar leeftijd als een stukje ouder. Ze is nog niet naar de opvang geweest, dus voor haar is het wel fijn om met andere kinderen te kunnen spelen.

Donderdag heeft Kev bij ons thuis de hele kavel opgehoogd, samen met iemand met een graafmachine. De vloer van het huis staat een stuk boven de grond, ik denk zo’n 30 tot 50 centimeter vanaf de grond. Dus als we de tuin in lopen, moet je een behoorlijke stap doen voor je op de grond staat. 🤭 Dus nu is er al een groot deel opgehoogd, waardoor we niet meer zo’n mega eind naar beneden hoeven te stappen haha. ‘s Avonds hebben we bij Surfside gezeten om Martin (opa van Jill) uit te zwaaien, hij is naar Nederland gegaan en komt waarschijnlijk februari of maart weer terug.

Dit weekend gaan we hopelijk weer kiten, als de wind goed genoeg is. 🤞🏽 Dus even afwachten, maar zou lekker zijn! Volgend weekend al kerst, gaat zo snel! Dus denk komende dagen alvast wat inkopen doen. Fijn weekend alvast! 😘

Aanbevolen artikelen