Wat vliegt de tijd!

Het is alweer de laatste dag dat mijn vader er is, drie weken zijn voorbij gevlogen! Update van week vier.

Laatste middagje strand voor m’n vader

Vorige week vrijdag was het natuurlijk ‘Black Friday’, een dag waarop van alles bizar afgeprijsd is in Amerika, wat ondertussen overwaait naar Nederland maar ook op Aruba een dingetje kan zijn. Samen met Myrthe ben ik wat winkels af gegaan, maar gelukkig zonder black friday hysterie. Wij hadden namelijk hele spannende dingen nodig: een verlengsnoer, een bestekla en een deurmat. Myrthe wilde twee barkrukken hebben, dus allemaal heel spannend haha. We zijn wel even bij Aruba Aloë geweest, daar was het dollar voor guldens, wat uitkomt op ongeveer 40% korting en dat zijn mega fijne producten maar normaal vet duur. Nederland speelde een wedstrijd op het WK, die wilde Myrthe graag zien dus gingen we bij ons thuis kijken, aangezien Kev dat ook aan het kijken was met m’n vader. We hebben wel de BBQ die Kevin graag wilde (gekregen voor zijn verjaardag van vrienden) gekocht!

Kev heeft afgelopen weekend gefietst met z’n Ronde Tafel Aruba matties en samen met m’n vader de BBQ in elkaar gezet. In de avond gingen we met Jill en Martin eten bij Olive Garden, een Amerikaans ‘Italiaans’ -je kunt er pasta eten- restaurant. Mijn aderen slibben nog dicht als ik eraan denk, zoveel room en kaas en weinig groenten hebben we die avond gegeten. 😂 Maar het was leuk voor de beleving en de tiramisu was wel lekker haha. Op zondag heeft Kevin lekker uitgeslapen, heb ik de keuken schoongemaakt en hebben we een poging gedaan tot kiten, die bij mij zwaar mislukte omdat er nauwelijks wind stond en ‘s avonds haalden we Chinees.

Deze week is bij ons thuis een begin gemaakt aan het zwembad, de mannen van MCC hebben met grote graafmachines de grond uitgegraven en uitgehakt (de grond is hier een soort koraalachtig gesteente en dus mega hard). De zwembad bouwer laat nu alle benodigde materialen komen en ze gaan direct aan de slag met het bouwen van het zwembad. Het schijnt dat het een maand moet drogen, dus Kevin verwacht dat we half januari in het zwembad kunnen springen.

Ik had deze week de missie om onze afval containers te fixen, die moeten we namelijk zelf aanvragen bij een bedrijf. De grap is alleen dat Kevin moest tekenen, aangezien alles op zijn naam staat. Het gaat hier nog vrij old school allemaal; je gaat naar een kantoor, waar je een papiertje moet ondertekenen, je moet legitimeren en moet betalen om iets geregeld te krijgen. Online en automatisch is hier niet de normaalste zaak van de wereld, zo zijn automatische betalingen of afschrijven bij je elektra en water niet eens mogelijk. Bij het kantoortje van de containers is ook een punt waar we gasflessen kunnen kopen en vullen, wat super fijn is want het is om de hoek en het andere vulpunt is een heel stuk verderop. Wat ‘maar’ een half uurtje rijden is, maar voor Arubaanse begrippen is dat de andere kant van het eiland. Dus dinsdagavond kon Kevin zijn BBQ voor het eerst gebruiken!

Kev en ik hebben hier een personal trainer, Veronique, met wie we één keer in de week trainen. Super fijn, want zo blijven we een beetje fit/in beweging en werken we aan onze kracht. Kevin is wel de hele dag bezig op de bouw, dus behoorlijk actief, maar ik doe naast de hele dag voor Charly zorgen, haar optillen en huishoudelijke dingen, weinig lichamelijk actiefs. Dus voor mij is het sowieso fijn om te sporten en we verwachten vanaf januari weer twee keer in de week te gaan. Ik ben 6 weken na de bevalling weer begonnen met sporten bij Treffel, samen met Kev, en ben daar wel echt blij mee! Ik voel me weer fit, ben weer behoorlijk sterk en voel me daardoor veel lekkerder in m’n vel. Onze sportschool hier kijkt uit op het strand en we hadden zwemkleding meegenomen voor we gingen sporten, om na de training even het water in te duiken. Dat voelde echt zo heerlijk! Wat een rijkdom, om na het sporten een prachtig strand op te lopen en even een duik te nemen.

Deze week probeerden we wat vaker de dag op het strand af te sluiten, zeker omdat het al minder regent -er valt af en toe nog steeds een behoorlijke bui- maar de zon komt weer steeds meer door, waardoor het einde van de dag heerlijk is om even op het strand te zitten. Na boodschappen gedaan te hebben, ging ik met Charly naar het strand, even later kwam Jill en ook Kevin en m’n vader sloten nog even aan. Kev wordt alleen al sinds we hier zijn lek gestoken door muggen na zonsondergang, m’n vader en Jill overigens ook, dus we gingen vrij vlot weer richting huis na hun komst.

Bij Cunucu Abao, ons bouwproject, is er mega veel gebeurd deze week. De schilder is vorige week binnen begonnen en deze week buiten. Binnen is al helemaal klaar en ook buiten gaat hij mega hard, hij is echt een beuker. Kevin heeft de keuken helemaal afgemaakt en mijn vader heeft meubels in elkaar gezet voor de slaapkamers, dus de kasten en een begin gemaakt aan de bedden. Aangezien alles van de IKEA kwam en we beperkte ruimte hadden in de container door de auto, zijn heel veel kleine dingen overgepakt in grotere dozen, waardoor m’n vader veel tijd kwijt is geweest aan het openen van alle dozen en het uitzoeken van spullen, bijvoorbeeld voor de pootjes en ophang rails van de kasten, wat ook nog eens over twee locaties verdeeld ligt. Dus sommige dingen blijven nog een zoektocht aangezien er nog heeeeeeel veel in dozen zit en nog niet klaar is. 🤭

Vandaag is dus de laatste dag dat mijn vader hier is. Over een paar uurtjes vliegt hij alweer terug naar Nederland. Ik vind het zo bizar om te beseffen dat we hier al vier weken zijn, het gaat zo snel. Aan de ene kant heb ik het gevoel dat we hier pas net zijn, maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat er al zoveel gebeurd is en dat is hier dus al heel lang zijn. Sowieso is mijn gevoel van tijd op Aruba altijd weg, aangezien er niet zulke duidelijke seizoenen zijn als in Nederland. Dat het nu al december is, is ook zo iets. Op Instagram zie ik wel dingen van mensen over Sinterklaas en kerst, maar dat gevoel heb ik hier dus echt niet. Er is wel overal kerstverlichting en versiering, maar ik ben er zo anders mee bezig. Maar goed, volgende week dinsdag komt mijn moeder en donderdag komen Lot en Jordan al aan! Lot en Mitch blijven lekker lang ook, dus super gezellig!

Er is dus weer veel gebeurd, hierbij wat foto’s zodat je misschien een beetje een beeld krijgt bij alles wat ik schrijf.

Fijn weekend gewenst!

Liefs Charlotte

Aanbevolen artikelen